Recept: Varm äppelmust med julens kryddor!
Värm dig med underbar varm äppelmust, perfekt till glöggmingel eller adventsfika!
Nu har jag märkt att sommaräpplena börjar bli sämre och dom ser inte så fräscha ut att äta som dom är, då är detta ett bra sätt att ta tillvara på dom. En väldigt enkel värmande dryck som inte innehåller något tillsatt socker alls!
Jag slängde ihop en korg med blandade äppelsorter, bl.a Filippa och Ingrid Marie. Ser inte så inbjudande ut, i allafall inte Filippa. Ingrid Marie som är ett vinteräpple håller hela vintern, men dessa jag har här är fallfrukt som inte håller särskilt länge.
Jag skär bort de sämsta de delarna och slänger ner allt i en råsaftcentrifug, då får man såhär fin must!
Recept
Varm äppelmust med julens kryddor!
Ingredienser:
- ca. 1 - 2 liter äppelmust
- 2 kanelstänger
- Hela kardemummakapslar 15 - 20 st
- Ca. 1 tsk hela Kryddnejlikor
- Ingefära, färsk efter smak (Jag använde en bit på ca. 3cm)
- Vaniljpulver eller vaniljstång efter smak
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser i en gryta, låt gärna dra i några timmar.
- Koka sedan upp äppelmusten, sila bort kryddorna. Servera varm.
Lycka till!
/ Teo